Биячите от Околовръстното остават в ареста
Биячите от Околовръстното остават в ареста / БГНЕС

Мъжете, пребили шофьор на Околовръстното шосе в София заради предупреждение с клаксон, остават в ареста, реши Софийският районен съд. По искане на прокуратурата съдът наложи мярка „задържане под стража" за Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков.

Трима пребиха шофьор в София, защото им изсвирил с клаксон

Тримата са обвинени в нанасяне на средна телесна повреда на Васко Наумов и лека телесна повреда на съпругата му Мария Димитрова. Според прокуратурата те са действали по хулигански подбуди и не са били предизвикани по никакъв начин от пострадалите. Държавното обвинение заяви, че тримата са демонстрирали чувство за безнаказаност и тотално незачитане на законите на страната.

В съдебната зала тримата обвиняеми казаха, че няма да дават обяснения и поискаха по-лека мярка.

Биячите от Околовръстното остават в ареста
netinfo

Съдът прие, че са събрани достатъчно доказателства, че тримата са извършители на побоя. Според съдебния състав има опасност те да извършат друго престъпление, ако бъдат освободени заради обстоятелството, че Гечев и Близнаков са осъждани и заради високата степен на обществена опасност на престъплението, в което са обвинени.

Цацаров изпраща частните охранителни кортежи в миналото

По време на заседанието на съда стана известно, че според показанията на разпитани полицаи, задържаните сами са се явили в полицейското управление, след като са разбрали, че са издирвани. Те могат да обжалват решението пред Софийския градски съд следващата седмица.

Биячите от Околовръстното остават в ареста
netinfo

Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София

За нападението над Васко Наумов и Мария Димитрова първоначално бяха арестувани четирима души. Обвиненията на един от тях - Мартин Марков, са свалени, тъй като нападнатото семейство не е успяло да го разпознае като нападател.

Източник: БТА, БГНЕС