Светлин Русев изложба
Светлин Русев изложба / netinfo
Един от най-доказаните съвременни български художници - академик Светлин Русев, подкрепи идеята през октомври в Габрово да се открие изложба „Кристо и Жан-Клод“, информира във водещата си статия вестник „100 вести" днес.

Нещо повече, допълва изданието, на среща в неговата галерия на ул. „Врабча“ 1 в София пред представителите на организаторите – Симеон Абанос, Божидар Стойков и Иван Господинов, той заяви, че ще осигури финансиране на каталог на експозицията. По негова преценка суперлуксозното издание ще струва около 15-20 хиляди лева


Защо и кога Кристо Явашев решил, че няма да се върне в България?


„Ако ще правим провинциална изложба, да я правим в София“, е цитиран да казва академик Светлин Русев, възпитаник на проф. Дечко Узунов.

„Трябва да има и оригинали, да не са само постерите“, препоръчва маестрото. В Академията имало няколко етюда, но най-ценните неща били в колекционера Иван Деянов. 
 

"Нашето по-голямо Габрово" изпрати писмо, ако е възможно, изложбата на Кристо и Жан-Клод да гостува и в Габрово


„Снощи се видях с Анани. Открих една изложба на Иван Андонов в галерия „Арте“ на „Раковски“. И той беше там, имаше много артисти. Те са живели заедно – Анани и Иван. Иван даже има едно писмо от Кристо – когато замина. Анани има много неща на Христо.“, споделя още Светлин Русев.


Кристо пред "Седмицата" на Дарик: Няма наши колекционери в България


„Нещо ще искаме", начертава плана академикът, визирайки един от най-богатите мъже в България – Васил Божков, който е страстен почитател на изкуството на Явашев. „Откриване без каталог не е откриване!"

 

Изложба Кристо и Жан-Клод: графики и обекти
netinfo