/ ThinkStock/Getty Images
36 заявления са подадени в Община Добрич за гласуване по настоящ адрес на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май. 15 са получените заявления от граждани с трайни увреждания, които са пожелали да гласуват с подвижна избирателна кутия.

В 76 от секциите в Добричко ще има възможност за машинно гласуване на предстоящите евроизбори

Така в Добрич ще бъде сформирана подвижна секционна избирателна комисия, която по закон се назначава, когато не по-малко от 10 избиратели, които отговарят на условията на Изборния кодекс за гласуване с подвижна избирателна кутия, са заявили желание да гласуват по този начин.

Районната избирателна комисия проведе първо заседание

Срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес, за издаване на удостоверение за гласуване на друго място, както и за гласуване с подвижна избирателна кутия изтече на 11 май. 

До 18 май е срокът, в който всеки избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък, ако установи такива за себе си, с писмено заявление до Кмета по образец. На 24 май изтича срокът за подаване на писмени заявления от избиратели, които имат право да гласуват, но са пропуснати в избирателните списъци.