Спортна зала "Албена"
Спортна зала "Албена" / Клуб "Дама купа"
21-ят Международен фестивал по тенис на маса “Албена `2019” се открива днес във ваканционното селище. Най-големият форум на спорта с малката топка в нашата страна ще събере над 400 участници и гости от 15 държави от Европа и Азия. Фестивалът е единственият по рода си, който събира състезатели от 8 до 80 годишна възраст. 
 
На практика фестивалът започна още преди 5 дни, с началото на първия международен тренировъчен лагер, в който се включиха състезатели от Русия, Украйна, Германия и България. 

Няколко европейски първенства се провеждат този месец в Албена
 
Днес започнаха състезанията в групите на 6-те ветерански категории - 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+ години и жени-ветерани над 40 години.
 
Утре от 15 часа започва груповата фаза на майсторския турнир “Albena Open”, в който ще участват и едни от най силните състезатели на страната ни - националите Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Петко Габровски, както и многократната шампионка при жените Сибел Алтънкая /сега състезаваща се за Турция/. 

Работнически клуб „Спорт и здраве” Кърджали завоюва 4-то място на спортния фестивал в Албена
 
В петък са двойковите турнири при ветераните и при майсторите, а в събота след обяд са елиминациите в “Albena Open”, но преди тях са мачовете в основните схеми на турнирите във всички ветерански възрасти. 
 
В неделя от 10 часа са финалните срещи във  всички възрастови категории ветерани, като последни ще са  срещите в “Albena Open” при жените и мъжете. 
 
Организаторите на проявата от спортен клуб”Дама купа” са осигурили безплатен вход за спортна зала “Албена” през почивните дни за всички любители на тениса на маса от цялата страна.