Ути Бъчваров отново ще журира в Шабла
Ути Бъчваров отново ще журира в Шабла / община Шабла
Празникът на плодородието ще се състои на 15 септември
За шеста поредна година в Шабла ще се проведе Празник на плодородието. От общината канят всички желаещи да се включат във феста на 15 септември, от 15 часа в градския парк.

Празникът се свързва с Кръстовден, с който се бележи началото на есенния сезон, сеитбата и гроздобера. Ежегодно проявата се организира в първия неработен ден след Кръстовден.

По вече утвърдената традиция и тази година ще се даде възможност на всички местни и гостуващи ни производители да подредят свои щандове, а на самодейните колективи да участват в културната програма.

Събитието е с конкурсен характер и наградите ще бъдат поделени в няколко категории: най-едри зеленчуци (лук, морков, тиква, диня, грозде, картоф, домат, капия и др.); най-добре аранжиран щанд; най-богат щанд; най-вкусни местни и национални ястия; най-характерен обреден хляб.

Ути ще готви свински кебап на Празника на плодородието в Шабла


Специално жури, под председателството на Ути Бъчваров, ще отличи победителите, а община Шабла ще връчи парични награди и грамоти. Програмата включва и изложба-базар на декоративни птици и животни.

В края на празника всички ще могат да опитат от вкусно приготвените ястия от Ути и от гостуващ майстор-кулинар от Полша. Гости на Шабла ще бъдат и представители на побратимената полска  община Терешин.

Празникът ще приключи с концерт на фолклорен оркестър „Канарите“.