Ути ще готви свински кебап на Празника на плодородието в Шабла
Ути ще готви свински кебап на Празника на плодородието в Шабла / shabla.info

Поредният Празник на плодородието -  Шабла `2016, ще се проведе в неделя – 11 септември, от 15 часа в градския парк на морския град.

Празникът се организира за четвърта поредна година, като целта му е покаже даровете на природата и грижовността на стопаните. По вече утвърдената традиция и тази година се дава възможност на всички местни производители да подредят свои щандове, а на самодейните фолклорни колективи – да участват в културната програма.

Събитието е с конкурсен характер и наградите ще бъдат поделени в няколко категории - най-едри зеленчуци и плодове, най-добре аранжиран щанд, най-богат щанд, най-вкусни местни и национални ястия, най-майсторски приготвена домашна питка.

Специално жури, отново под председателството на Ути Бъчваров, ще отличи победителите, а община Шабла ще връчи парични награди и грамоти.  В програмата е включена и изложба на домашни и екзотични птици и животни.

В края на празника всички ще могат да опитат от вкусно приготвения на място от Ути свински кебап със зеленчуци по стара шабленска рецепта. За 18 часа е предвиден концерт на Славка Калчева.