Дом-паметник Йордан Йовков
Дом-паметник Йордан Йовков / Дарик Добрич
Среща, посветена на добротворството, ще се проведе в 16.00 часа в Дом-паметник "Йордан Йовков". В нея ученици от СУ "Любен Каравелов" ще направят презентация на тема "Забравените благодетели", в която се разказва за седем личности, за които малко се знае, а имат принос в различни обществени сфери.
 
Идеята е развита от СУ „Любен Каравелов“ и екипа на Превантивно-информационен център по наркотични вещества Добрич. В навечерието на 1 ноември, Деня на народните будители, участниците искат да възвърнат паметта за онези родолюбци и щедри благодетели, които с много любов и жар са работели в името на духовния, икономически и социален просперитет на народа ни, но са останали извън съдържанието на учебниците и народната памет.
 
Проектът цели младите хора да бъдат провокирани да посветят част от свободното си време и интересите си на подобни каузи и да бъде отклонено вниманието и любопитството им от вредни и опасни изкушения, които нашето съвремие им поднася. В подготовката на презентацията, учениците са открили завладяващи примери за родолюбие и отдаденост на каузи в полза на обществото и родния край, отбелязват от Превантивния център.