С Маратон на четенето завършват събитията от Походът на книгите
С Маратон на четенето завършват събитията от Походът на книгите / Дарик Добрич

Маратон на четенето започва в 10.00 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе". Той е посветен на Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, и е завършекът на инициативата "Походът на книгите", която стартира на 2 април.

Маратонът на четящите хора ще събере ученици от добричките училища, писатели, партньори на библиотеката, читатели, граждани. Освен четене на текстове от любими автори, програмата включва драматизации по български народни приказки и рисуване по прочетеното. Празникът ще продължи до 16.00 ч.

На него ще бъдат отличени най-активните читатели на годината, разделени в четири категории - ученици до 14 г., читатели над 14 г., най-многобройни колективи посещения, най-активен партньор.

Също в 10.00 в Обучителния център на библиотеката ще се проведе информационен час на тема Вроцлав /Полша/ - Световна столица на книгата за 2016 година, с потребители на библиотечни услуги.

За единадесети пореден път, от 2 до 23 април 2016 г., Регионална библиотека „Дора Габе" се включи в националната кампания Маратон на четенето и инициативата Походът на книгите, инициирани от Българска библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга". В дните между 2 и 23 април, библиотеката организира истински празник за четящите хора, изпълнен с литературни четения, премиери, изложби, презентации, информационни дни. Целта на кампанията е да утвърдим отново библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи на общността.