/ bulgarica.com
С кулинарна изложба започват Дните на село Калипетрово, посветени на празника на храма в селото, носещ името "Свети Великомъченик Димитрий". В духовния център „Митрополит Иларион” днес ще бъде открита кулинарна изложба от пенсионерските клубове в Калипетрово. „Камбанен звън” е наречена предстоящата утре тематичната среща с ученици от основното училище „Св. Св. Кирил и Методий” в селото.

В навечерието на Димитровден ще бъде отслужена панихида за загиналите във войните и починалите свещенослужители, ктитори и настоятели на храма и енориаши и ще бъде открита и паметна плоча за загиналите в Балканската, Първата и Втората световни войни от Калипетрово.

На празника 26 октомври Архиерейска литургия ще отслужи Доростолският митрополит Амвросий в съслужение с духовници от епархията и с участието на църковния хор при катедралния храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел” в Силистра. Подготвя се и празничен концерт. Ще бъде раздаден  и традиционният курбан за здраве и благоденствие.

Организатори на  празниците са църковното настоятелство при храма „Свети Великомъченик Димитрий”, Народното читалище „Пробуда - 1940” и кметството в селото.