Показват изложба на плакати, посветена на 1 декември - Световен ден за борба със СПИН
Показват изложба на плакати, посветена на 1 декември - Световен ден за борба със СПИН / Община Добрич

Превантивно – информационният център по наркотични вещества и СУ „Св. Климент Охридски“ организират изложба на плакати, посветена на 1 декември – световен ден за борба със СПИН. Тя ще бъде открита на 30 ноември в 11.00 часа от кмета Йордан Йорданов. Изложбата ще бъде експонирана за пет дни на втория етаж на МОЛ Добрич. В нея участват 23-ма ученици от 9 до 12 клас от профилираните паралелки по графичен дизайн в СУ "Св. Климент Охридски".

Повече от десет години съществува профилът в училището и в него учениците изучават основните видове изобразителни изкуства - графика, живопис, приложни изкуства и дизайн. Най-голям интерес предизвикват занятията по графичен дизайн - основният профилиращ предмет, които се провеждат в добре оборудван кабинет и всеки има възможност за самостоятелна работа с графични програми над собствени проекти.

Част от тези проекти са представени в изложбата - плакати, посветени на световния ден за борба със СПИН. Останалите рисунки са изготвени в часовете по дизайн, в които плакатът, но вече проектиран на ръка, също е застъпен в учебната програма.