Милена Тодорова
Милена Тодорова / личен архив
Параолимпийката Милена Тодорова има нужда от финансова подкрепа, за да продължи състезателната си дейност и да се бори за спечелване на квота за участие в Олимпийските игри през 2020 година в Токио. Добричлийката, която представи България в Рио в дисциплината спортна стрелба, излезе с апел във фейсбук, отправен към всички, които могат да й помогнат.

„Имам нужда от финансиране за следващата ми спортна година, а държавата в лицето на Министерство на младежта и спорта и Българската параолимпийска асоциация няма да го направят! …. През следващата 2018 година предстои Световно първенство в Корея, на което ще се получат първите квоти за Токио 2020 и моята цел е именно това, да взема квота за Параолимпиадата през 2020 година. За тази цел е необходимо да участвам в международни стартове и да имам добра тренировъчна подготовка“, пише Милена.

Параолимпийката Милена Тодорова: Няма да се отказвам, продължавам към Токио

Средствата, от които тя се нуждае, са в размер на 25 950 лева за подготовка и участия в състезания. Сумата е непосилна за нея и е необходимо да бъде събрана до края на месец януари 2018 година, тъй като е обвързана с предварителни заявки и издаване на визи за държавите извън ЕС.

Милена Тодорова с лични рекорди на Световната купа по спортна стрелба

Апелът е към всички хора, които имат финансовата възможност да помогнат за осъществяването на състезателната дейност на Милена Тодорова през 2018 г., и да дарят средства според възможностите си на следната сметка:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД
IBAN: BG43 CECB 9790 1066 0976 00
BIC: CECBBGSF
Титуляр: МИЛЕНА ВЕЛИКОВА ТОДОРОВА