/ netinfo
На тържествена сесия на Общински съвет Генерал Тошево бяха раздадени награди на юридически и физически лица, допринесли в най-голяма степен за изпълнение на социално-икономическите цели и приоритети на Общината. Призовете се връчват по повод празника на града - 8 ноември.
 
Днес е празникът на Генерал Тошево, кметът с обръщение към съгражданите си

Награди за постигнати резултати в областта на селското стопанство за 2018 г. получават: ЕТ „Гочев - Гочо Гочев“ Добрич - за производство на  зърнени култури  и реализирани приходи от наемане на  земеделска земя от общински поземлен фонд; Данаил  Йорданов - Ген.Тошево - за трайно и устойчиво развитие в областта на животновъдството – за животновъден обект в с. Снягово; ЗС „Иванка Георгиева“ с. Кардам – за производство в областта на пчеларството; „Силвена Агро“ ЕООД  с. Пчеларово - за развиващо се производство в областта на етерично-маслените култури.
 
Празнична сесия на Общинския съвет провеждат в Генерал Тошево

Награди в социално-икономическата област получават: „Монолит“ ООД Добрич - за активна строителна дейност и реализиране на проекти за енергийна ефективност в  Генерал Тошево; „Скития- 1 ГТ“ ЕООД - за трайно развиваща се стопанска дейност, инвестиции и осигуряване на заетост; Бета Кабел Електроникс ЕООД Генерал Тошево  - за стартиращ бизнес.
 
Ученици от Румъния са на визита в Генерал Тошево

Отличени са и Районно управление на МВР - за  системни действия в опазване на обществения ред, и Филиал за спешна медицинска помощ - за ежедневен принос в опазване здравето на населението и съдействие в кризисни ситуации.
 
Награда за партньорство и дарителство получава "Агро сип" ООД Генерал Тошево с управител Снежана Йорданова - поддържаща групата за автентичен фолклор в село Дъбовик и осигуряваща подкрепа за събития от културния календар на Общината.