Остава бедственото положение в Ген.Тошево и община Добричка
Остава бедственото положение в Ген.Тошево и община Добричка / Дарик Нюз - архив

Остава бедственото положение в две от общините на област Добрич – Добричка и Генерал Тошево. Продължават усилията на местните власти заедно с Областното Пътно управление за отваряне на максимален брой пътни отсечки. В следобедните часове пътят Добрич – Ген.Тошево – Кардам е отворен за движение на автомобили до 12 тона. Отворени са основните направления от Добрич към всички общински центрове, Варна и Силистра, както и двата контролно-пропускателни пункта на границата с Румъния - Дуранкулак и Йовково.

Роторни снегорини  от поделенията на Българската армия в Шабла и Балчик помагат за разчистване на пътищата в региона. Технически проблем с БАТ машината на ВМС обаче е възпрепятствал отварянето на пътя Добрич – Козлодуйци – Житница – Пчелник – Балик – Карапелит – Медово – Бенковски – Владимирово – Одринци – Добрич, тъй като машината е зациклила малко преди село Житница, съобщи за Дарик зам.-кметът на община Добричка Дико Иванов. Като най-сериозен проблем в община Добричка се очертава невъзможността за достъп до село Методиево, половината жители на което са без ток и от три дни не са имали доставка на хляб, информира още Дико Иванов.

Междувременно бе отменено частичното бедствено положение за пет от селата в Тервелско, където обстановката се е нормализирала, съобщиха от Областния съвет за сигурност.

В момента 5 села в Добричка област са без ток и 17 – без вода. Няма информация за бедстващи хора в региона. Снежната покривка достига до 29 см, а в областния център духа вятър със скорост 9,8 метра в секунда.