Отмениха бедственото положение в Тервелско, в Ген.Тошево и Добричка община - остава
Отмениха бедственото положение в Тервелско, в Ген.Тошево и Добричка община - остава / БГНЕС, архив

Отменено е бедственото положение на територията на община Тервел, съобщиха от Областния съвет за сигурност.  Продължава работата по възстановяване на нормалния ритъм на живот в Добричка област. С високопроходим автомобил на Пожарна безопасност и защита на населението е доставена специализирана храна и лекарства за малко дете в село Огняново, община Крушари, информираха от Областна администрация. С такава техника е доставен и хляб в Дома за възрастни в село Добрин, а възрастна болна жена е превозена до общинския център Крушари, където е била поета от своите близки. „Роторни снегорини на Областно пътно управление прочистват пътя от Тервел в посока Коларци-Ефрейтор Бакалово-Крушари. Другото направление, по което се работи в община Крушари е от общинския център до село Капитан Димитрово, като пътната отсечка до село Коритен е вече пробита“, информира Областният управител Детелина Николова.

Към 16.00 часа по данни на дежурния в ОПУ Добрич за движение е отворен пътя Добрич-Силистра през Тервел и Алеково, а Добрич-Варна е отворен за всички превозни средства, включително и за над 12-тонни МСП.

Остава в сила бедственото положение в общините Добричка и Генерал Тошево. На територията на община Добричка е отворена отсечката Одринци-Ведрина, в посока Вълчи дол.  БАТ машината на ВМС е стигнала до Пчелник в посока Карапелит, а роторният снегорин на военното формирование в Шабла доближава село Спасово.

От ЖП гарата в Добрич информираха, че днес са временно отменени курсовете на пътническите влакове по линията Добрич-Кардам и обратно и Добрич-Варна и обратно заради повреда в локомотива. Бързият влак София-Добрич се движи по разписание. От Автогара Добрич автобуси се движат в посока Варна и обратно, до Балчик и обратно. Автобуси днес са обслужвали и линиите Добрич-Победа-Свещарово и Добрич-Дончево-Драганово. Отворен е пътят в двете посоки от и за Генерал Тошево. Работи се по разширяване на трасето от Генерал Тошево до Кардам.

Според официалната информация от Областна администрация няма населени места без електрозахранване, а без водоподаване в областта са общо 12 села. На територията на община Добричка се работи по отстраняване на авария на помпената станция във Ведрина, където 4 села са без вода. Екип на ВиК работи за отстраняване на авария в община Тервел, за да има вода в селата Орляк и Кочмар. В община Генерал Тошево без вода е с. Стамболийски, а в община Каварна – село Нейково. Отстранява се авария на помпена станция Крушари, за да се възстанови водоподаването в селата Габер, Александрия, Кап. Димитрово и Бистрец.