Четири области остават в снежна блокада, опасните студове продължават
Четири области остават в снежна блокада, опасните студове продължават / БГНЕС, архив

 

Четвърти ден продължава битката със снега и вятъра в Североизточна България. Четири области все още заложници на лошото време - това са Силистра, Разград, Добрич и Шумен

Пътната блокада продължава, а през цялата нощ екипи на енергото работиха, за да пуснат електричеството в домовете без ток. По последни данни 16 населени места в областите Силистра, Варна и Шумен все още са на тъмно.

Докога ще продължи "кучият студ"?

Вече са отворени пътищата между Добрич и Варна през Балчик и през Аксаковска панорама. Повечето пътища в Добричка област обаче остават блокирани. Затворен остава пътят между Шумен и Разград, обобщава NOVA.

В област Шумен вече няма населени места без ток. Две села обаче остават откъснати от света - Мировци и Велино. 

До минус 14 градуса стигнаха температурите в Кюстендил, където в неделя живакът показваше минус 26 градуса.

Какво време ни очаква през януари?

Днес ще стане ясно дали ще бъде спряно изцяло корабоплаването по Дунав. Причината е засилен ледоход. Реката е скована напълно в румънския участък край Черна вода. В българския участък край Русе и Силистра ледените късове обхващат между 40 и 60% от Дунав.

Фериботите от и към Румъния вече са спрени. Днес се очаква и българските власти да решат дали да предприемат тази мярка. От "Гранична полиция" препоръчаха на пътуващите за Румъния да използват Дунав мост 1 и 2.

Източник: nova.bg