Военна техника разчиства пътищата в област Добрич
Военна техника разчиства пътищата в област Добрич / БГНЕС, архив

Усилията на всички, ангажирани с почистването на пътищата, както и помощта, която ни оказват машините, предоставени от военните формирования в Шабла, Балчик и ВМС днес са насочени да се отворят максимален брой пътни артерии в областта, заяви Областният управител на Добрич Детелина Николова. „Сутринта отворени за движение за МПС до 12 т бяха всички направления към общинските центрове в осемте общини и Варна. Пропусната бе колона от автомобили в двете посоки от и към Генерал Тошево, където разширяването на пътя продължава и се очаква към обяд движението и там да е нормално при тежки зимни условия за МПС до 12 т. Отворени са двата контролно-пропускателни пункта на границата с Румъния – Дуранкулак и Йовково. Всички МПС до 12 т се пропускат през граничните пунктове без ограничения при тежки зимни условия" - информира Детелина Николова.

Роторен снегорин на военното формирования в Шабла работи по направлението Бежаново-Спасово-Рогозина. Роторният снегорин на военното формирование в Балчик разчиства в посока Балчик-Царичино-Кремена-Дропла-Змеево-Малина-Преселенци-Горица-Великово-Сираково. Задачата е да стигне до село Сърнено, където да се срещне с роторния снегорин, тръгнал от направление Шабла, уточняват от Областна администрация. БАТ машината на ВМС се движи от Добрич в посока Козлодуйци-Житница-Пчелник-Балик-Карапелит-Медово-Бенковски-Владимирово-Одринци-Добрич.

Областно пътно управление Добрич и фирмата, поддържаща републиканска пътна мрежа, са разчистили пътя до границата с област Силистра. Очаква се днес следобед да бъде отворено за движение и направлението Добрич-Силистра, където по данни на дежурните Областно пътно управление Силистра е почистило пътя до Средище.

В момента със своя техника екип на Пожарна безопасност и защита на населението извършва доставка на специализирана храна и лекарства на дете от село Огняново на територията на община Крушари, съобщават още от Областна администрация.

Няма закъсали и бедстващи хора в област Добрич. Автогарата в Добрич работи от сутринта по всички общински направления и Варна, но разписанията не се спазват поради тежката зимна обстановка. Няма селища без ток, а общо 17 села на територията на областта са бев вода.