Отвориха главните пътища в област Добрич
Отвориха главните пътища в област Добрич / Дарик Добрич - архив

Главните пътни артерии на територията на област Добрич са отворени за движение при зимни условия за автомобили до 12 т, съобщи Областният управител Детелина Николова. „Благодарение на усилената работа на всички екипи, ангажирани със снегопочистването и навяванията, днес сутринта за движение са отворени основните пътища в областта – Добрич-Варна, Добрич-Балчик-Варна, Каварна-Балчик-Добрич, Албена-Оброчище-Балчик, Дуранкулак-Кранево-Варна, Добрич-Тервел, Добрич-Крушари. Все още има проблемни участъци по направлението Генерал Тошево – Добрич, където машини продължават да работят по уширяване на пътя и в скоро време и там придвижването ще е нормално при зимни условия“ – информира Детелина Николова.

До късно през нощта на 8 януари полицейски патрулни коли са екскортирали огромна колона от автомобили на румънски, украински и руски граждани, пребивавали на територията на област Добрич до КПП Дуранкулак, където са били поети от румънските гранични власти. Със съдействието на Областния управител благополучно се е прибрал и автобус с ученици от ПМГ „Ив. Вазов“, които са били на зимуване в Банско.

От „Енерго-Про“ съобщиха, че са успели да възстановят електрозахранването във всички населени места в Добричка област, където имаше повреди в резултат на бурните ветрове. От компанията молят гражданите да подават сигнали за възникнали локални повреди на единния телефон 0700 161 61, за да могат да бъдат насочвани екипи за отстраняването им. 11 населени мест в община Добричка са без вода към момента, съобщават от ВиК.

„Днес снегопочистващата техника продължава да работи, като съвместно с помощта от военните поделения и тяхната техника ще се разчистват и по-малките пътни артерии, за да може да се нормализира придвижването на територията на цялата област“ – уточни Детелина Николова.

Влакът София - Кардам тази сутрин се движи със закъснение от 40 мин. Температурата в Добрич е - 15 градуса, а снежната покривка в областния център е 29 см.