/ netinfo
Ясни са датите, в които ще се проведе тазгодишният музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори”. Международната проява ще се състои от 9 до 13 септември, съобщават от общината.

Стотици деца взеха участие в рецитаторския конкурс "За да я има България"

Журито ще бъде в състав председател проф. Виктор Чучков, проф. Гинка Гичкова / цигулка /, доц. Огнян Константинов / виола/ преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ София и новите: д-р Столина Добрева / китара/ Директор на НМУ „Л. Пипков“ София и доц. Дино Имери / пиано / от Македония.

В края на всяка година Организационният комитет определя видовете инструменти за солистичните категории. За 2019 г. това са пиано, цигулка, виола и класическа китара. Интерес представляват категориите: Учител / ученик, Акомпанимент, Клавирно дуо на 4 ръце.

Областният управител на Добрич ще е патрон на конкурса "Добруджа търси талант"

Голямо разнообразие има и в категория Камерен ансамбъл. При тази категория журито промени правилника, по който работи в частта определяне възрастта на участника, както следва: „Възрастта на участниците в категория Камерни ансамбли се изчислява като средна възраст“. Това е с цел разширяване обхвата на категориите и в синхрон с добрите европейски практики за подобни конкурси.

Международният музикален конкурс е една творческа среща, на която млади надежди изявяват таланта си пред майстори - ежегоден международен конкурс за изпълнители на класическа музика. Провежда се през месец септември в град Добрич под патронажа на кмета на града.

В дългата вече 23 годишна история на Конкурса „Надежди, таланти, майстори“ - превърнал се в една от емблемите на културния живот в Добрич.