Музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори"
Музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" / Дарик Добрич
Завършва 22-ият Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори“ в Добрич. От 18.00 часа в Огледална зала ще се състои награждаването на лауреатите и галаконцертът, в който по традиция ще се включи и журито със своя програма.
 
Кай Орлинов е носителят на Гран при за 2018 година. Той свири на цигулка и е от втора възрастова група – 14-17 години. В програмата му в конкурса бяха включени композиторите Хенрик Виенявски с „Брилянтна фантазия“ и Пьотр Илия Чайковски със „Сантиментален валс“.
 
С номинация за Гран при в конкурса е Мария-Десислава Стойчева, която е от четвърта възрастова група (26-35 години). Тя е лауреат на първа награда в своята категория Пиано. С номинация  за Гран при е и Сонатно дуо Балджиев-Бенев - Йоан Балджиев – пиано и Божидар-Матео Бенев – цигулка. Те участваха в категория Камерна музика - трета група от 26 до 35 години и са лауреати на първа награда. Цигуларят Божидар-Матео Бенев е част от Български камерен оркестър – Добрич.         
                       
Във втора възрастова група първа награда получават пианистите Виктория Петкова и Мартин Дариуш Пулз. Цвета Атанасова има диплом за ярко артистично представяне, а Теодора Маркова - диплом за изпълнение на „Дяволско Внушение“ от Сергей Прокофиев. С първа награда е и Виктория Маринова - цигулка.
 
Първа награда в трета възрастова група получава виолистката Ванеса Христова.
 
Във Първа Б група (11-13 години) с първа награда са отличени Илинка Петрова – пиано и Боряна Желева – цигулка.
 
При най-малките (6-10 години) Диплом за Отлично представяне получават пианистите Денислава Хаджиденева, Дейми Велчева, Богомил Димитров, Дуру Еркошкун; както и цигуларят Самуил Стойчев