/ ХГ - Добрич
Художествена галерия гостува в Силистра с изложбата „Найден Петков /1918 – 1989/ - Нежният класик”. Официалното откриване на експозицията е тази вечер от 17.00 часа в Художествена галерия – Силистра.

Изложбата е посветена на 100-годишнината от рождението на художника и включва 26 творби живопис и рисунки от фонда на добричката галерия. Те са рисувани в периода 1965 – 1981 г., като някои от тях са откупувани от Общите художествени изложби „Земята и хората“, които са откривани в Добрич и от самостоятелната изложба на Найден Петков в галерията през 1981 г.

Приятелите и колегите на твореца го описват като „дълбок, мъдър, надарен с тънката чувствителност на поет, съчетаващ артистичност и благородство, майсторство и човешко достойнство.“  Този аристократ на духа е свързан трайно с Добруджа и за това една част от живописните платна  и рисунки в изложбата тематично изобразяват добруджански полета, терени, балчишки пейзажи.
 
 Ценителите на изобразителното изкуство в крайдунавския град ще имат възможност в продължение на месец да се докоснат до част от богатото и вълнуващо творчество на Найден Петков.