ЦДГ“Първи юни“ посреща гости по европейски проект
ЦДГ“Първи юни“ посреща гости по европейски проект / netinfo

ЦДГ"Първи юни"№17 в Добрич за пети път посреща гости по европейския проект "Когато децата и музиката се срещнат". От 31 март до 4 април в детската градина ще се проведе работна среща, в която ще участват екипи от четирите страни-партньори – Португалия, Дания, Италия, Турция.

Гостите ще посетят детската градина, ще разгледат учебното заведение, ще се срещнат с децата, учителите и част от родителската  общност. Екипът на всяка група е подготвил традиционен танц на различните европейски държави-партньори, с който децата ще изненадат гостите. Малчуганите ще се похвалят и с множеството музикални инструменти, които сами са изработили от отпадъчни материали, както и с музиката, която сами са подбрали и ежедневно слушат в детската градина. Подготвен е и музикален поздрав за гостите – български детски песни и народни танци от българския фолклор.

По повод 40-та годишнина на детската градина, домакините ще представят презентация за нейната историята, дейност и постижения. Програмата предвижда и дискусия, на която родителите на децата ще имат възможност да се запознаят с характерни особенности на образователните системи в четирите държави и да поставят въпроси.
По-късно гостите от четирите държави ще посетят и разгледат СОУ"Димитър Талев".

В рамките на визитата участниците в проекта ще прeзентират изпълнените до момента задачи и ще обсъдят предстоящите по проекта дейности. Той се осъществява по програма "Учене през целия живот", секторна програма "Коменски" с финансираща институция Европейската комисия чрез Център за развитие на човешките ресурси - София.