Виа Понтика - Балчик
Виа Понтика - Балчик / Виа Понтика - пресцентър
В Балчик официално ще бъде дадено началото на дванадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”. Форумът ще бъде официално открит в 18 часа от председателя на Сдружение „Виа Понтика 2010” Красимир Ранков и Николай Ангелов – кмет на Община Балчик.
 
В първата фестивална вечер на сцената на читалище „Паисий Хилендарски” ще излязат изпълнителите от фолклорен ансамбъл „Тракия” с главен художествен ръководител проф. д-р Даниела Дженева.

Виа Понтика
Виа Понтика - пресцентър

Афишът на фестивалния 11 септември предвижда две събития – изложба живопис в Художествената галерия с начален час 17.00 и театралния спектакъл за малки и големи „Кръговрат” на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, който ще започне в 18.00 часа в читалище „Паисий Хилендарски”.
 
Първият театрален спектакъл в програмата на „Виа Понтика”  – „Кръговрат”, е с автор проф. Жени Пашова и режисьор гл. ас. д-р Михаела Тюлева.
 
Входът за всички събития в рамките на Международния форум на младите в изкуството „Виа Понтика”, който продължава до 18 септември, е свободен.