/ БТА
Ход на делото по жалба на кандидата за кмет от партия ГЕРБ Красимир Николов даде Административен съд-Добрич.

Той входира жалба срещу обявените от Общинската избирателна комисия (ОИК) резултати след балотажа за кмет на 5 ноември. Тогава за кмет бе избран Йордан Йорданов.

Ищецът поиска ново преброяване на бюлетините от 19 изборни секции. Съдия Нели Каменска допусна броене в пет такива. Ако са налице достатъчно нарушения, ще бъдат прегледани и останалите, като е допустимо да бъдат броени бюлетини от всички секции. 

Административният съд в Добрич образува дело по жалба на кандидат за кмет

След преброяване на бюлетините в секции 81, 83, 116, 117, 124 съдията определи като неоснователно искането на жалбоподателя и неговия адвокат да бъдат броени бюлетините във всички 129 секци на територията на община Добрич.

Съдът също така отхвърли искането на ищеда да изискат справка за получени жалби и сигнали от Областната дирекция на МВР, прокуратурата и Държавна агенция "Национална сигурност". 

Представителите на Общинската избирателна комисия казаха, че при тях подобни жалби и сигнали не са постъпвали и не са били уведомявани от съответните органи за входирани в полицията или прокуратурата подобни сигнали.

От ОИК също така изразиха становище против преброяването на бюлетините от всички секционни избирателни комисии. Съдия Нели Каменска даде срок до 21 ноември да бъде изготвен протокол от заседанието и да бъде предоставен на всички страни по делото.

След това те трябва да входират писмени бележки по протокола. След което съдът може да вземе решение по делото. 
Павлина Живкова, БТА