/
/ / община Бургас

Община Бургас засади 52 млади дървета в к-с "Славейков", повечето в района на спортна зала "Младост". Те са от вида явор, укрепнали екземпляри на 7-8-годишна възраст. Днес залесителната акция продължава в к-с "Лазур". Там 50 млади червени дъба ще бъдат внесени в зелени площи на междублокови пространства 19-23, 35-41 и 46-55.

През следващата седмица Община Бургас отново ще сади дървета в "Славейков". След това иде ред на жилищен комплекс "Изгрев". До края на 2020 г. предстои засаждането на още стотици млади дървета. Това може да се случи с прякото и дейно участие на всеки от вас! Кметът Димитър Николов стартира нова кампания на Община Бургас, наречена "Засади дърво".

Експертен екип от ландшафтни архитекти и озеленители определи първоначалните зони за интервенция. Всеки, който желае, може да засади там собствено дърво и да се грижи за него, като за целта ще получи указания и подкрепа от Общината.

Ако имате желание да се включите в кампанията, информирайте се. Повече за нея прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/40629.