Ръководството на УМБАЛ-Бургас призовава доброволци - медици и граждани, да помогнат на лекарите в отделението за COVID-19. Работещите там изнемогват от постоянен извънреден труд и се затрудняват при обгрижването на пациентите, които към момента са 36-ма.

Предстои разкриването и на допълнителни 24 легла, които също трябва да се обезпечат с персонал. Това съобщи говорителят на болницата Юлия Андреева.

Разкриват два буферни центъра за пациенти със съмнения за COVID-19 в Бургас

Призивът на болницата е най-вече към новозавършилите млади лекари от цялата страна. Те могат да бъдат назначени веднага на трудов договор, да получават заплата и допълнително възнаграждение за работа с ковид-пациенти, което Министерството на здравеопазването е осигурило.

Имат възможност и за специализации в болницата - по специалностите хирургия; акушерство и гинекология; инфекциозни болести; уши, нос, гърло; ортопедия и травматология; кожни и венерически заболявания; съдебна медицина; физикална и рехабилитационна медицина; образна диагностика; спешна медицина; нервни болести; обща и клинична патология; пластично-възстановителна и естетична хирургия; клинична токсикология; пневмология и фтизиатрия; гръдна хирургия.

Община Бургас осигури бързи тестове за COVID-19 в детските градини и училищата

Студенти - медицински сестри, както и други студенти от медицински специалности, също могат да бъдат назначени и да се ползват от допълнителните възнаграждения за работа с ковид-пациенти.

Всички доброволци, които нямат медицинско образование, но желаят да бъдат в помощ на екипите в УМБАЛ-Бургас, могат да бъдат назначени на трудов договор като санитари.
БТА