/
/ / община Бургас

Националната турска телевизия TRT2 излъчи подробно интервю с режисьора Илкер Савашкурт, който е част от екипа на Burgas film fest'2020. Той ще бъде единственият турски режисьор сред международните имена, които ще избират филмите за кинофестивала в Бургас това лято.

В най-гледаното турско предаване за кино популярният режисьор не спести суперлативи за град Бургас и за филмовия фестивал. Той го определя, като платформа - трамплин за млади таланти. Припомняме, че авторът представи "Балада за изгнаника" и "Блокът на младоженците" в морския град и се превърна в един от любимците на бургаската публика.

Режисьорът Илкер Савашкурт привлече вниманието на публиката още с първия си игрален филм "Блокът на младоженците". Най-новият му филм "Отражение", с участието на талантливата актриса Симона Теохарова, ще бъде представен пред българска публика тази есен. Лентата е на английски и се очаква да постигне голям успех на международната сцена. Филмът се откроява с изключителния си сценарий и история, вдъхновени от романа "Голият обяд" на легендарния американски писател Уилям Бъроуз.