/ netinfo
Осъдиха Иван за убийството на Никол
98904
Осъдиха Иван за убийството на Никол
  • Осъдиха Иван за убийството на Никол
Окръжните магистрати в Бургас наложиха ефективно наказание от 8 години спрямо непълнолетния Иван Иванов за убийството на Никол Йончева. 11-годишното момиче беше открито с прерязано гърло в асансьор на блок в комплекс „Меден рудник“. От магистратурата днес посочиха, че Иван е прерязал сънната артерия на Никол, което е довело до особено мъчителна смърт.
 

Мълчалив протест преди старта на делото за убийството на Никол


Въпреки умствената изостаналост, която извършителят има, съдът счете, че леката й форма не е повлияла на преценката му за извършеното. Магистратите в Бургас отхвърлиха искането за обезщетение на семейството на Никол Йончева от 200 000 лева и оправдаха Иван по обвинението за особена жестокост на престъплението. (Чуйте подробностите в звуковия файл)
 

съд Бургас
netinfo

Родителите му все още не вярват, че той е извършил зверското убийство. Според тях, извършителят е друг, но кой точно - не знаели. Присъдата от 8 години обаче ще бъде редуцирана, тъй като от нея ще бъде приспаднато времето, в което Иванов е прекарал в ареста - от 22 август 2017 година до днес. 
 

съд Бургас
netinfo

Майката на Никол Йончева дойде в съда със свои близки. Мими Ставрева отново писка доживотен затвор за убиеца на дъщеря си. Иван Иванов е бил вменяем по време на зверското престъпление, се посочва в психиатричните експертизи по делото.


Майката на Иван: Маскиран напада момичета в „Меден рудник“


Умствената му изостаналост категорично не е в тежка форма, Коефициентът му на интелигентност е бил малко над 82, посочиха окръжните магистрати. Присъдата му подлежи на обжалване в 15 дневен срок.