"Изпитвам голямо удоволствие да бъдем днес тук за откриването на най-съвременното спортно съоръжение в нашата страна. Изграждането на тази инфраструктура е от решаващо значение за нашето национално развитие. Бургас, като най-бързо развиващият се град в България, отдавна очаква тази зала", това съобщи президентът Румен Радев по време на официалната церемония по откриването на спортната зала „Арена Бургас“.

Вход свободен за дългоочакваното откриване на „Арена Бургас“

"Тя се построи с подкрепата на няколко правителства и с усилията на министър Лечева, министър Шишков и специално на Община Бургас под ръководството на кмета Димитър Николов“, заяви Радев.

Според  президента, това спортно оборудване ще предостави възможност на множество федерации и спортни клубове да организират в Бургас висококласни международни състезания. „Капацитетът на тази зала позволява провеждането на най-високо ниво на състезания. Това няма да оказва влияние само върху спорта в града и страната, но и върху туризма в региона. Това е огромен успех за Бургас“, добави държавният глава.

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева изрази своята благодарност към президента Радев за участието му в откриването на залата и сподели: „Това беше дългоочаквано съоръжение, с големи очаквания от спортната общност в Бургас и от местните жители. Днес се радваме на този краен резултат. Пожелавам успех на спорта в Бургас и на младите хора, които ще се развиват тук".

Строителството на залата започна през октомври 2014 година.

БГНЕС