/ Министерство на младежта и спорта
Тя е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинството на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито
Министър Весела Лечева и кметът на Бургас Димитър Николов ще открият зала „Арена Бургас“ на 18 май - четвъртък, съобщиха от Министерство на младежта и спорта.

Събитията в програмата стартират в 18:00 часа, а от 19:00 часа ще се проведе мач №3 от полуфиналната серия на Националната баскетболна лига между „Черноморец“ и „Рилски спортист“. Входът е свободен. 

Дават 5 млн. лева за оборудване на „Арена Бургас“

Всеки посетител ще получи на някой от трите пункта на входа на съоръжението безплатен билет с указано място за сядане. За да се избегне струпване и чакане, вратите на залата ще бъдат отворени два часа преди началото на откриването, тоест в 16:00 часа.

Призоваваме посетителите да изпълняват инструкциите, които ще им бъдат дадени при входа на залата и да сядат на посочените им места в разрешените сектори. 

Зала “Apeнa Бypгac” е на пет нива. Тя е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинството на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито.

Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacкeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и много дpуги.

Съоръжението включва три тpeниpoвъчни зaли, тpиeтaжeн пapкинг, както и допълнителни обслужващи помещения.