Премиерът не смята за добра практика да получава съвети отвъд океана
Премиерът не смята за добра практика да получава съвети отвъд океана / dariknews.bg
БОйко Борисов за Грипените
94644
БОйко Борисов за Грипените
  • БОйко Борисов за Грипените
Не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети. Аз изразявам уважение към всички и си носим отговорностите. Когато си дойде президентът, ще седнем и ще говорим.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на президента Румен Радев, че той е подведен от своите съветници по въпроса за избора на боен изтребител „Грипен“ за армията.

От Ню Йорк държавният глава посъветва и помоли министър-председателят и съветниците му „да четат и да не го заблуждават с глупави становища“

Радев към Борисов: Национална сигурност не се гради със смяна на позицията (ВИДЕО)

„Прави се така, че за да бъде най-добре за армията. Но има пенсионери, има МВР, има заплати на отбраната, има ж.п. работници, има доктори, има учители, има хора в неравностойно положение, има инфраструктурни обекти. А всеки тегли чергата към себе си“, каза Борисов.

Той припомни, че в момента Българската армия разполага с МИГ-29, за които до скоро се говореше, че са най-добрите изтребители и идеята е те да бъдат отремонтирани и всички 15 от тях да летят. И затова завод „Авионамс“ е бил одържавен и в него е инвестирано, за да ги поправи.

Борисов: Съмнявам се, че "Грипен" са най-добрите изтребители

Бойко Борисов подчерта, че не разделя нацията, но иска пенсионерите и учителите също да получат пари от правителството. И отново обеща старите самолети да бъдат ремонтирани и да бъдат купени нови, но от по-нисък клас, като „не трябва да се хвърляме на най-хубавото и най-скъпото“.