„Национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на позицията. Важно е дългосрочното, ясно планиране”. Това послание изпрати президентът Румен Радев към премиера Бойко Борисов от Ню Йорк, съобщава NOVA

Репликата беше част от спора за новите изтребители, които страната ни трябва да закупи. В понеделник министър-председателят изрази съмнение, че „Грипен”-ите не са най-добрият избор.

„Искам да напомня на премиера, че ресурсите са у него, но и отговорността е у него”, каза още Радев от американския град, където пристигна в понеделник, за да участва в Общото събрание на ООН.

Борисов: Съмнявам се, че "Грипен" са най-добрите изтребители

На специална церемония държавният глава връчи награди на местен прокурор и на лейтенант, член на кюрдските власти в Ирак, организирали съпротива срещу ИДИЛ. Радев призна, че това е първия път, в който слага папионка.

Президентът ще бъде гост и на традиционния прием, който американското първо семейство дава за участниците в събранията на ООН. Все още не е ясно дали Радев ще има възможност да разговаря с Тръмп, макар и за кратко. Насрочена официална среща между двамата няма.
nova.bg