/ Снимка: Дарик

Лифт да свързва бургаската железопътна гара и Моста с междинна спирка - Морското казино, предлага група от фирми и мистериозната организация ЕФ „Лира Шанс“ в писмо до местния парламент. Линията, наречена от вносителите на предложението „Полет“, ще привлече милиони туристи от целия свят, смятат те.

Общината ще тегли дълг за Дома на нефтохимика

„Това ще бъде едно уникално за страната ни, атрактивно съоръжение. Привличането на повече туристи ще обогати жителите на Бургас. „Полет“ ще даде възможност на много болни, възрастни и неспособни да вървят, улеснение да „летят“ към морето през всички сезони на година и да се наслаждават на уникалната панорама“, се казва в писмото, адресирано до кмета Димитър Николов и председателя на Общински съвет-Бургас Костантин Луков.

Кметът иска „зелена светлина“ за нов път до „Меден рудник“

В него не се посочва колко точно ще струва изграждането на подобна въздушно-въжена линия, нито откъде ще дойдат средствата за нея. Проверка на „Дарик“ показа, че дружество или НПО с име ЕФ „Лира Шанс“ у нас не съществува. Писмото ще бъде разгледано на редовното заседание на местните управници в края на месеца.