/ Снимка: Лалка Димитрова
9 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи днес Бургаския окръжен съд на педофил. Присъдата на Иван Михалев бе произнесена по реда на съкратеното съдебно следствие, след като той се призна за виновен по всички пунктове на обвинението.

18 месеца затвор за Златомир, който пиян уби приятел в катастрофа

През юни м.г. блудствал с 11-годишно момиченце в „Меден рудник“. Нападението над детето е извършено по-малко от шест месеца, след като Михалев излязъл от затвора.

Репортер на Дарик-Бургас откри шокиращи факти от съдебното му досие, изобилстващо от престъпления. През септември 1988 година Иван е осъден на смърт за двойно убийство в Сливен.

Наели рецидивист за ремонт в Слънчев бряг. Той извършил грабеж

Жертвите са млада жена и брат й. Във фаталната нощ, Михалев празнувал заедно с тях. Избухнал скандал, Иван грабнал нож и  намушкал мъжа. Минути по-късно умъртвил и жената. После забил ножа в окото й, и докато кръвта на жертвата изтичала, си тръгнал.

Михалев е изправен пред съда и признат за виновен и получава най-тежката присъда, предвидена тогава в Наказателния кодекс - смърт чрез разстрел. Две години по-късно, с налагането на мораториум върху смъртното наказание, е помилван. Смъртното му наказание е заменено с лишаване от свобода за срок от 30-години.

През юни 2012 г. Окръжният съд в Стара Загора освобождава Михалев условно предсрочно.