/ dariknews.bg, архив
Фалшиви шофьорски книжки
98419
Фалшиви шофьорски книжки
  • Фалшиви шофьорски книжки
„Икономическа полиция“ в Бургас разби престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки от курсанти, които не се явявали лично на изпити. Организатор е 62-годишният автоинструктор Красимир Н., който използвал свои хора за това.
 
Ноември 2017: Полицията разби схема за производство на фалшиви документи

Само за няколко месеца през тази година Красимир уредил девет души да се явят вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“. Те са установени и задържани, както и тези, които са поръчали на автоинструктора въпросната услуга.
 
Неутрализирането на престъпната схема станало след няколкомесечно наблюдение и след проведена специализирана полицейска операция на територията на Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен. Красимир Н. е задържан, извършени са обиски на неговото жилище и ползвания от него автомобил „Ауди“.
 
Април 2017: Разкриха престъпна група за фалшиви документи, действала в София и Силистренска област

Машинацията ставала с използване на фалшиви лични карти
, в които са посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият свидетелство за правоуправление, но с подменени снимка на третите лица, които се явяват вместо тях.

Бургаският районен съд е наложил на Красимир Н. мярка за неотклонение "постоянно задържане под стража" по искане на районната прокуратура в морския град.