Храм Свети свети Кирил и Методий- Бургас
Храм Свети свети Кирил и Методий- Бургас / Снимка:namoreto.bg
От Велики четвъртък до края на Страстната седмица всички църковни богослужения ще се излъчват онлайн. Миряните ще могат да гледат службите на живо Катедрален храм "Св.св. Кирил и Методий" във фейсбук страницата на Община Бургас :
https://bg-bg.facebook.com/Burgas.Municipality/

Ето кога ще са службите : 

Велики Четвъртък 08.00 часа  и 18.00 часа
Разпети Петък         07.00  часа   и  18.00- часа
Велика Събота       08.00 часа и 23.00  часа


Това решение бе взето на среща на Общинския кризистния щаб  и Архиерейското наместничество в морския град, след като Сливенският митрополит Иоаникиий призова енориашите през Великденските празници да останат по домовете си и да отправят своите молитви оттам.

Онлайн ще бъде излъчена и тържествената вечерна служба на Възкресение Христово.  Пасхата ще върви и на големи екрани пред катедралния храм както всяка година. Община Бургас ще постави и стикери на площада откъде ще може да се гледа богослужението. Стикерите  ще бъдат поставени на нужното отстояние.Всички тези мерки се предприемат, с цел избягването на струпване на много хора на едно място и  ограничаване доколкото е възможно от зарязаване с короновирусна инфекция.

Храмовете ще останат отворени, затова администрацията е предприела нужните мерки,  но призоваваме бургазлии да останат вкъщи  и да гледат службите, които ще се предават на живо, съобщават от Общината.