Бургаският окръжен съд остави в ареста Полихрон Луков, който беше задържан вчера при акция на ГДБОП на яхта в Поморие. Срещу 53-годишния българин има издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в Австрия.

Полихрон Луков
БГНЕС

Мъжът е обявен за международно издирване в края на юли. Установено е, че той е предоставял фалшиви дипломатически паспорти на чужди граждани. Пред измамените Полихрон Луков се представял като посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис, която се намира в Северна Америка. Измамените чужди граждани са повече от 10. Общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро.

В Поморие: Арестуваха на яхта българин, издирван в Австрия за фалшифициране на паспорти


В съдебната зала обаче обвиняемият заяви, че притежава дипломатически имунитет и наистина е посланик по бизнес дела за ЕС на държавата Сейнт Кристофър Невис. Защита му поиска да бъдат предоставени иззетите от яхтата му акредитивни писма с оригинален печат.

Луксозен живот: Арестуваният за измами на яхта в Поморие се правил на чужденец (СНИМКИ)


Арестуваният поиска да бъде настанен в болница, тъй като страдал от диабет и са му ампутирани два пръста на долните крайници. "Извършени са претърсвания на яхтата, която е притежавал, на автомобил Ролс Ройс, на автомобил Майбах, иззети са множество документи, банкови карти, печати, чуждестранни регистрационни номера, което можем да направим извод за съпричастност към извършеното деяние", заяви прокурор Иван Колев
Адвокатът му Росен Русев отказа коментар пред медии. 
БГНЕС