/ iStock/Getty Images
1032 души са под задължителна домашна карантина в областта, 540 са в Бургас
Осем са настанените в лечебни заведения в Бургаска област пациенти, заразени с новия коронавирус. Шестима са в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас, двама - в Айтос, съобщиха от Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса.

Пет нови заразени с COVID-19 в Бургас, трима са онкоболни

Трима души от петимата новозаразени в областта са с онкологични заболявания. Те са се лекували в две болници в София - "Св. Иван Рилски" и "Св. София". От тримата онкоболни, един е настанен в бургаското инфекциозно отделение. Той е изписан от болницата "Св. Иван Рилски" на 4 април. Приет е в УМБАЛ-Бургас преди два дни с висока температура и пневмония.

Лечението му е комплексно - и на двете заболявания. Останалите двама заразени са част от семейството на един от заразените онкоболни, посочиха от щаба. Общинският кризисен щаб призовава близките на пациенти, които се лекуват в София и предстои да бъдат изписани, да са изключително внимателни и да вземат всички необходими предпазни мерки.

Приеха в Инфекциозното отделение семейство от Бургас с бебе на 2 месеца

В Онкологичния диспансер в Бургас е създадена организация за отделянето и оборудването на две болнични стаи - една с 10 легла, и интензивно отделение с четири легла, които ще изпълняват функцията на изолатори, при необходимост от настаняването на онкоболни пациенти с коронавирус.

1032 души са под задължителна домашна карантина в областта, 540 са в Бургас.