/ община Бургас
До края на месеца ще започне изграждането на паркинг със 100 места и зона за отдих в междублоково пространство в бургаския квартал „Изгрев“.

Проектът е поискан и съгласуван няколко пъти с жителите и ще се осъществи по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица".

В непосредствена близост се намира новата зала „Арена Бургас“, така че за подобряване на транспортното обслужване в района проектът включва и изграждане на връзка към близката голяма улица.

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Тя дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство.

До този момент са подадени над 130 заявления. 50 от тях вече са администрирани и за тях са разработени идейни схеми. В ход е изпълнението на двайсетина одобрени проекта. 
 
община Бургас