Снимка: Дарик
Снимка: Дарик
Общинският съветник от ГЕРБ и председател на мотоклуб "Морски кончета" - Стефан Колев успя да убеди местния парламент
На 15 май в Бургас ще бъде открит първи по рода си мото парк. Зоната, в която собствениците на мотори и колелета ще могат свободно да паркират е на метри от любимото на рокерите място в града - до входа на Морската градина.


Стефан Колев с уникална идея: Рокерите ще имат специален паркинг в сърцето на Бургас


Идеята за разкриването на подобно пространство е на председателят на клуб "Морски кончета" и общински съветник от ГЕРБ Стефан Колев, който още преди година започна действия в посока обособяването на подобен парцел. По думите му, локацията е много добра, а мотористите няма да пречат по никакъв начин на движението. 


Стотици рокери пред "голямото синьо" за старта на сезона (СНИМКИ)


Местоположението на паркинга е на булевард Демокрация, близо до ресторант "Златна Котва", на "острова" до Морската градина в Бургас. Той представи предложението пред местния парламент и успя да го защити с помощта на директора на Пристанище Бургас Диан Димов и юриста Костантин Луков.

Предложението беше гласувано на последното заседание на Общински съвет в Бургас, а след два дни предстои и официалното откриване на паркинга за двуколесни превозни средства. Предвидено е за 9:00 часа.