Стефан Колев
Стефан Колев
Имам подкрепата на колегите си в групата, отдавна има нужда от мотопарк, каза общинският съветник от ГЕРБ и председател на мотоклуб "Морски кончета":
В навечерието на мотосезон 2019, общинският съветник от ГЕРБ в местния парламент Стефан Колев внесе предложение, Бургас да стане първия град в страната със специално обособен паркинг за мотори.
Той вече е входирал докладната и тя предстои да бъде разгледана на редовната сесия на Общинския съвет в края на април, близо седмица след официалното откриване на сезона за мотористите - 20 април. 
"Идеята ми дойде преди година, тъй като мотористите нямат свой район за паркиране на мощните машини. Самият аз съм председател на мотоклуб "Морски кончета" и виждам, колко е трудно, когато се събираме повече рокери на едно място. Обсъдих идеята с председателя на клуб "Морски братя". Успокоиха ме, че остава вариант на Гъбката, на входа на Морската градина. При настоящите промени там, за моторите вече няма място - налага се да паркират в морската градина. Консултирах се Диан Димов като председател на транспортната комисия  и с председателя на ОбС - Костантин Луков като човек, който е много наясно с темата, а и е компетентен и като адвокат. И двамата ме подкрепиха. Сега предстои да представя и мотивирам предложението си и пред комисия и пред съветниците", поясни Стефан Колев. 
Ако предложението му бъде прието, се очаква първият мотопарк в страната да бъде изграден в участъка на бул. „Демокрация“, при кръстовището с ул. “Рилска”, до пешеходната пътека с “Богориди”. 
Според Стефан Колев района е удачен за изграждането на 50 паркоместа. Те ще са точно между двете пътни платна на бул. „Демокрация“ и няма да пречат на движението. 
В докладната си Колев посочва, че обособяването на паркинга ще облекчи трафика, ще намали замърсяването, ще спести допълнителна амортизация на инфраструктурата и ще разреши от части проблема с паркирането в района. Той е категоричен, че първият мотопаркинг ще привлече и туристи на две колела в града.