Наводнени и затворени пътища в Бургаско
Наводнени и затворени пътища в Бургаско / Дарик Бургас

Наводнен е входът към Автомагистрала Тракия, алтернативният път е през Българово - Камено - Братово - Горно Езерово. Под метър вода е входът на бившето транспортно предприятие СО МАТ и много подлези в града. Затворен е пътят „Бургас- Варна”, заради преливане на река "Двойница" в района на Обзор.

В община Поморие са затворени пътищата „Гълъбец-Горица” и „Страцин-Просеник”, залети от река Хаджийска. В община Созопол е затворена отсечката „Зидарово-Димчево”, там река Факийска е излязла от своето корито. Обходният маршрут е през село Извор.

Остават затворени „Ахелой-Каблешково” и „Бургас-Средец-Ямбол” в частта му около "Аврамов мост". Алтернативните маршрути са през Дюлево и Суходол. Невъзможен за движение е пътят „Карнобат-Шумен”. Частичното бедствено положение за „Долно Езерово” и „Лозово” остава.

Наводнени улици, дворове и мазета има в цял Бургас и в селата Полски извор, Ливада, Новоселци в община Камено и Факия, Момина църква, Граничар и Кирково в община Средец. Към момента няма сигнали за бедстващи хора или за населени места, останали без ток или вода.