Наречен
Наречен / netinfo
Заболяванията на нервната система със сигурност са едно от последните неща, които бихте желали да ви се случат. Поради тяхната специфика, обикновено лекуването им се свързва с тягостни медицински процедури.

Всъщност, картинката не е толкова лоша. В следващите редове ще ви запознаем с един метод, благодарение на който лечението и възстановяването след инсулт и подобни болежки може да бъде бързо и приятно. Става въпрос за процедури с минерална вода, които са предлагани в Балнеокомплекс "Медика Наречен".
 
Защо точно там?

В курорта Нареченски бани, който е в едно от най-прекрасните кътчета на Родопите, минералната вода съдържа радон. Специфичният газ е част от изворите само в този край на България и именно той помага за успешното преборване на нервни заболявания и парези.
 
Как действа?

Радонът попада в човешкия организъм през кожата, белите дробове и храносмилателната система. Задържа се по-дълго в тялото при консумиране на минерална вода и има многобройни лечебни свойства.

Успешното третиране на широк спектър от заболявания е възможно, защото водите в Наречен се различават значително по радиоактивността и температурата си. Специално за нервната система е доказано, че влияят успокояващо и оздравително. Много добра рехабилитация се постига например за пациенти, които са прекарали инсулт, споделят от "Медика".
 
Какво точно лекува минералната вода с радон?

Заболяванията, засягащи централната нервна система, които могат да бъдат успешно третирани, са слединсултни състояния, паркинсонова болест, травмена болест на мозъка, функционални заболявания и други.

Проблемите, характерни за периферната нервна система, при които това лечение също е препоръчително, са неврити и невралгии, дископатии, черепно-мозъчни невропатии и подобни.
 
Ако разпознавате себе си в някой от гореспоменатите здравословни проблеми, няма място за отчаяние. Съществува реална възможност да се излекувате по един изключително приятен начин.

А именно с минерална вода сред уникалната красота на Родопите, докато за вас се грижат специалистите от Балнеокомплекс "Медика Наречен". Какво чакате още?