Изграден е обходен път при разрушения от наводненията в началото на септември мост на пътя Царево-Ахтопол, съобщиха от Агенция "Пътна инфрасрруктура".

Движението по него ще бъде пуснато на 27 септември до обяд. Предстои на обходното трасе да се положи маркировката и да се монтират мантинелите, за да се осигури безопасността на движението.

АПИ


Трафикът ще преминава по новоизградения временен път - брод над река Изгревско дере. Обходният път е с дължина 180 м, с две ленти за движение с ширина по 3.75 м и банкети по 1 м.

Бургас предоставя 25 000 лв. на Община Царево за справяне с щетите след потопа

С пускането на движението за всички видове превозни средства транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през Царево. Временното съоръжение е изградено непосредствено до мястото, на което предстои да се построи постоянен мост.

АПИ

Припомняме, че наводненията от проливните валежи в началото на септември компрометираха моста при Царево, който е част от републиканската пътна мрежа и е изграден през 90-те години на XX век.

Екипите на АПИ предприеха незабавни мерки за премахване на съоръжението и изграждането на временно. Апелират се шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по временната пътна отсечка.