Хотелиери и EVN се срещнаха днес, по повод съмнения за надписани сметки
Хотелиери и EVN се срещнаха днес, по повод съмнения за надписани сметки / netinfo
Хотелиерите могат да поставят втори измервателен уред за отчитане на ел. енергията, ако искат да контролират сметките си за ток. Това ще става за тяхната сметка. За това се разбраха днес от Съюза на собствениците в Слънчев бряг и електроразпределителното дружество EVN. Поводът за срещата днес бяха съмнения за надписани сметки за електричество, използвано през зимните месеци. Обяснетието на EVN е, че има реактивна енергия или това е връщане на консумацията на енергия без да има използване на такава в обекта. От Дружество предлагат и услуга за оптимизиране на разходите за електоенергия на хотелите. Ще се изготвя справка за използваната електроенергия по часове, дори по минути за период, който вече е изминал. Така чрез диаграми ще може да се види какво е било натоварването.

Във връзка с началото на туристическия сезон двете страни са се договорили за обезспечаване на курорта с електричество, ремонтните работи по мрежата са приключили, а ако има планувано спиране дружеството трябва да информира Съюза, за да бъдат предупредени собствениците на хотели. Това заяви Елена Иванова председател на Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг.

Според Веселин Налбантов, член на УС на Съюза, проблемът с EVN няма скоро да бъде разрешен. Той смята, че сметките няма да бъдат намалени, а частният монополист е по-лошият вариант на държавния.
Ще работим като партньори, заяви Костадин Величков, ръководител на „Клиентските центрове” на EVN в България и допълни, че това лято в Слънчев бряг проблеми с тока няма да има.