Христо Радев
Христо Радев / Дарик - Бургас
Окръжен съд-Бургас потвърди определението на Районен съд-Бургас, за вземане на мярка за неотклонение "Домашен арест" спрямо директора на училището в Ново Паничарево - Христо Радев Определението на въззивната инстанция е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Протест: Прокуратурата иска арест за директора Радев

По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че срещу Радев има нови свидетелски показания, според които той е извършвал блудствени действия и с други момичета от училището. Самият обвиняем категорично отрече, показанията на ученичката Г. Й и ги определи като измислица.

1 лев обезщетение искат близките на ученичката, обвиняваща директор в блудство (ВИДЕО)

Представителят на държавното обвинение заяви, че вероятно срещу Христо Радев ще бъдат повдигнати нови обвинения. Кога - не стана ясно. На излизане от съдебната зала, Радев заяви, че приема наложения му домашен арест и гарантира, че ще изпълнява стриктно мярката. Дългогодишният директор на училището в село Нова Паничарево страда от високо кръвно и тежки кожни проблеми, които лекувал от години. "Няма да излизам от дома си", отсече Радев. Днес стана ясно, че все още не е направена експертиза на наличните в телефона на 14-годишната Радостина, аудио записи.