Директорът на училището в Ново Паничарево беше обвинен от родителите на 14-годоишна ученичка, че е блудствал с нея. Вчера той беше освободен от съда под домашен арест.  Късно снощи семействата, които го обвиняват в блудство, решиха да организират протест в училището, съобщи NOVA.

Обвиниха в педофилия директор на училище

Бащата на пострадалото момиче Христо Христов заяви тази сутрин в „Здравей, България”, че протестира заради освобождаването на директора. Твърди, че той му е предложил пари. След това му се извинил и казал, че само я целунал по бузата. Христов казва, че има запис на тези думи, който е предаден в полицията.

Ново Паничарево в защита на обвинения в блудство директор

Майката на момичето разказа, че дъщеря й още миналата година се оплаквала от директора, но самите те не й повярвали. Пасторът на местната Евангелска църква сподели, че има информация, включително и от неговата племенница, че такива посегателства се случват от около 10 години. "Сигнали не са подавани, защото той не е случаен човек, директор е, а ние сме роми", коментира Христо Андреев.

Разпитват още деца от училището в Ново Паничарево след сигнала за блудство

От кметството бяха категорични, че досега не са имали подобни сигнали срещу директора Христо Радев. Родителите на момичето обявиха, че ще искат символично обезщетение за случилото се с дъщеря им - 1 лев, за да докажат, че парите не са мотив за действията им.
 
nova.bg