ОУ "Христо Ботев"
ОУ "Христо Ботев" / netinfo
Жертвата снимала с мобилен телефон, записът е при разследващите
Румяна Арнаудова
94709
Румяна Арнаудова
  • Румяна Арнаудова

Разпитват още деца от училището в Ново Паничарево, чийто директор - Христо Радев беше задържан по обвинение за педофилия. Това обяви пред Дарик-Бургас говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 58-годишният Радев е арестуван за срок от 48 часа с постановление на Районна прокуратура-Бургас, а в четвъртък магистратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Според обвинението, Радев, използвайки служебното си положение, е блудствал с 14-годишно момиче, ученичка в ОУ „Христо Ботев“. Сигналът за престъплението е подаден в полицията от бащата на детето.

Обвиниха в педофилия директора на училището в Ново Паничарево


Разследващи изясняват дали случаят е единичен. „Имаме информация, че може да има и други жертви на същото престъпление. Разпитват се и други деца от училището в присъствието на психолози“, обяви пред Дарик Румяна Арнаудова. По думите й към момента са събрани достатъчно доказателства за задържането на директора на училището.

„С извършените разпити на детето и родителите, както и уликите, които са събрани, категорично можем да твърдим, че е осъществено това престъпление против половата неприкосновеност на момичето“, каза Арнаудова и допълни: „разполагаме със запис от телефона на детето“.

От прокуратурата изключиха възможността, случаят да е следствие на конфликт между бащата на момичето и директора на учебното заведение.