Учебните занятия в ОУ "Христо Ботев" в Ново Паничарево вече са в нормален ритъм.
Учебните занятия в ОУ "Христо Ботев" в Ново Паничарево вече са в нормален ритъм. / Снимки: Лалка Димитрова
Подписка в подкрепа на Радев
94740
Подписка в подкрепа на Радев
  • Подписка в подкрепа на Радев
Подписка в подкрепа на директора на ОУ „Христо Ботев“ Христо Радев, който във вторник беше задържан по обвинение за блудство с 14-годишната ученичка от ромски произход Радостина Х., готвят жители на Ново Паничарево.  

Директорът, обвинен в блудство: Надявам се истината да излезе наяве (ВИДЕО)

В селото живеят 800 души, а случаят раздели българи и роми. „Радостина е разпусната  и с много свободно поведение. Лъже, а и артистка си пада“, казват местните. „Тя си е много усмихнато дете, палавичка си е, вярно е, че миналата година беше наказана в училище. Но тя самата искаше да я изключат. Защото това срещу нея е продължавало от доста време. Никой не й вярваше, затова тя се държеше така", каза пред репортер на „Дарик“- Бургас Ивелина, сестрата на Радостина Х.

Разпитват още деца от училището в Ново Паничарево след сигнала за блудство

“И да съм ядосана, и да не съм ядосана, той ще си понесе последствията. Има си закони. Вярвам в правосъдието, както и моите родители. Затова не взеха нещата в свои ръце“, заявява Ивелина.

Сестрата на Радостина-Ивелина твърди, че случаят не е изолиран.
netinfo



„Цялата история е скалъпена. Ще го осъдят директора за няма нищо“, контрират  местните жители и призовават към подписката в подкрепа на Радев да се присъединят и преподаватели.  

От вчера ОУ „Христо Ботев“ е с нов вр.и.д. директор. Това е Господинка Цакова, тя ще остане на поста до изясняването на случая.

"Радев е безупречен преподавател", каза пред репортер на "Дарик"-Бургас новият вр.и.д. директор на училището Господинка Цакова. Тя ще остане на поста до изясняването на случая.
Снимки: Лалка Димитрова

В същото време самата Радостина от днес отново е на училище.

Радостина крие лицето си с тетрадка, щом види репотрери.
netinfo

По думите на сестра й, въпреки случилото се, момичето не искало да прекъсва обучението си.
Пред репортери днес семейството на седмокласничката смело сервира нова порция обвинения срещу директора: Доскоро закачаше само учителките. Сега започна да посяга и на децата...“
 
 От Регионалния инспекторат на образователното министерство са категорични, че до момента не е имало нито един подобен сигнал.

Как жителите на Ново Паничарево коментират ситуацията, чуйте в звуковия файл: