/ ThinkStock/Getty Images
Започва престижния международен плувен турнир "За Голямата награда на град Бургас" започва в 09.00 часа днес, официалното откриване ще е от 16.30 часа, а закриването ще е в неделя вечерта. Можете да гледате турнира на живо ето тук: 


В събота: Най-добрите в плуването са в Бургас

Състезанията, за които вече пристигнаха топ състезатели от страната и чужбина, ще се проведе при вход свободен в най-модерния плувен комплекс в България - Парк "Арена ОЗК" в жк. "Славейков". 

Резултатите и състезанията ще се излъчват онлайн в трите състезателни дни, чрез два канала - във фейсбук страницата Парк Арена ОЗК и в YouTube канала на турнира.

Участниците ще се борят за Голямата награда на Бургас в три възрастови групи - мъже и жени /А/, юноши и девойки - старша възраст /Б/ и юноши и девойки младша възраст /В/. Наградният фонд е 20 хиляди лева.

Той ще бъде разпределен между плувците, събрали най-много точки по ФИНА в три дисциплини от програмата на състезанието, по една от всеки ден. Парични награди ще получат и треньорите на спортистите, класирали се на първо място.

Организатори на турнира са Българска федерация плувни спортове и Община Бургас. В подготовката на спортното събитие участва и екипът на Burgas Swimming open.

За повече информация, следете Фейсбук страниците: Международен турнир по плуване за Голямата награда на Бургас и страницата Парк Арена ОЗК.