Фирми, свързани със старата власт, саботират асфалтирането в Бургас
Фирми, свързани със старата власт, саботират асфалтирането в Бургас / netinfo
Фирми, свързани с бившата местна власт в Бургас обжалват и бавят процедурата по възлагане на обществена поръчка за асфалтиране и ремонт на улиците в града. Това съобщават от пресцентъра на Общината и допълват, че първата процедура по изготвяне на обществената поръчка, задействана още през декември миналата година, е била бламирана от фирмата „Виастрой”, чийто управител е бившият първи зам.-кмет Васил Караманов, както и от свързаната с нея фирма „Ню имидж”.

Общината е започнала нова процедура, която ще завърши след седмица, за да може да освободи блокирания заради обжалването ресурс от 1 800 000 лв. и да почне масирана работа по бургаските улици. Пакетът документи на Община Бургас, подписан от зам.-кмета Костадин Марков е доставен експресно в Агенцията по обществени поръчки, чрез услугата „електронен подпис".

Междувременно Общината подготвя още една процедура по Закона за обществените поръчки, на стойност осем милиона лева. Тези средства няма да се използват за кърпене, а за основен ремонт на пътищата в Бургас.

„Изключителен цинизъм е точно БСП да взима отношение по този въпрос и да пита защо не се асфалтират улиците”, заяви зам.-кметът Костадин Марков, по повод пресконференция на бургаските социалисти по-рано днес, в която те коментираха състоянието на инфраструктурата в града.